Катарски посредници призоваха Хамас да ускори темпото на освобождаване на заложници,

...
Катарски посредници призоваха Хамас да ускори темпото на освобождаване на заложници,
Коментари Харесай

Катар призова Хамас да освободи заложници, без да очакват израелски отстъпки

Катарски медиатори приканиха   " Хамас " да форсира темпото на освобождение на заложници, и да го направи, без да чака отстъпки от Израел , оповестява Ройтерс цитирайки трима дипломати и източници в района, осведомени с договарянията.

Страните от Персийския залив, в съгласуваност със Съединените щати, договарят с " Хамас " и израелски чиновници за о свобождаването на повече от 200 заложници , отвлечени по време на в Израел на 7 октомври.

Бойци на " в понеделник, последвано от освобождението на други  с двойно американско-израелско поданство в петък. Катар в този момент разисква с " Хамас " и Израел опцията за по-голямо освобождение на цивилни, сподели източник на Ройтерс.

Източници на организацията във Вашингтон споделят, че Катар желае от " Хамас " неотложно да освободи огромна група заложници и приканва екстремистите да го създадат, без да чака отстъпки от Израел в подмяна.

Един от причините, които Катар може да употребява в контактите си с " Хамас ", е, че освобождението на огромна група заложници ще облекчи логистиката на бойците , които би трябвало да хранят, лекуват и настаняват пленници.
 Шефът на
Шефът на " Хизбула " се срещна с висши палестински водачи

Те са оценили какво би трябвало да създадат за ​​да " реализиран същинска победа за съпротивата " в Газа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР